2010
04.30

bike-fashion-2Бизнесмени и бизнесдами в костюми и вратовръзки и елегантни рокли се придвижваха вчера с велосипеди в Букурещ, за да насърчат използването на това екологично превозно средство.

“Трябва да променим нагласите си. Румънците смятат, че е срамно да се движиш с колело.

Ние показваме с тази акция “бизнес на велосипед”, че е възможно да отиваш на работа с велосипед и да бъдеш шик”, обясни пред Франс прес Тудор Максим, председател на Младежката международна търговска палата.

Септимиу Миту, анализатор в мултинационална компания, редовно отива на работа с колелото си и се надява, че днешната акция ще позволи да се подобри инфраструктурата за велосипеди в румънската столица.

Сега в Букурещ има 45 километра колоездачни алеи, докато в Амстердам тези алеи са 500 км.

Ралука Теодор, 29-годишна, шеф на туристическа агенция, използва колелото си ежедневно, за да се придвижва в града.

Велосипедисти и асоциации на колоездачи отбелязват значително нарастване на използването на колела за придвижване в румънската столица през последните две-три години.

Източник: http://www.vesti.bg

Сдружение “Велоеволюция” ще отбележи 15 май – Ден за ходене на работа с колело и Ден за ходене на училище с колело, като организира велошествие под надслов “Официални с колело”. Целта ни е да покажем, че карането на колело в градски условия не ограничава велосипедистите по отношение на облекло и стил.  Вече има определен маршрут по централни улици, които ще бъдат затворени и обезопасени за велосипедистите. Велошествието ще завърши с ревю на колела, ще бъдат представени модели на италиански дизайнери, любезно предоставени със съдействието на Италианския културен институт. Освен ревюто ще има и концерт с музика на живо и група Аявис. Генерален спонсор е италианската строителна фирма Mapei. Събитието се организира със съдействието на Столична общинаЦентър за градска мобилностВелосипеди ДрагСдружение ЕкофорумМинерална вода Девин и много приятели на Велоеволюция, както и с медийното партньорство на БТВ. Ще са ни необходими доброволци за охрана и раздаване на флаери. Желаещите могат да пишат във форума или на e-mail: velobg@gmail.com.  За повече информация следете новините на сайта на Велоеволюция.


Общо прочитания 2847 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: