2010
06.17

Велофест Пловдив 2010Една покана от Велофест Пловдив:

Велофест Пловдив 2010 е събитие за всички любители и професионалисти под тепетата, свързани с един съвременен феномен с богати традиции – велосипеда.

Историята е прозаична – случайно подхвърлено мнение, че Пловдив не става за каране на колело ни провокира да докажем, че градът ни всъщност е подходящ за всякакъв род велоактивности.

Велофест Пловдив си поставя една основна цел – стартирането на екологична, социално значима и дългосрочна за града инициатива, която да обедини институциите, неправителствените организации, представителите на бизнеса и масовата публика – за да се популяризира велодвижението в града във всичките му посоки – като спорт, забавление и начин на придвижване.

Заповядайте на 26 юни – да покараме заедно и да докажем нашето мото – Пловдив кара колело!

И за финал – една молба, свързана с безопасността – когато карате колело, в града или в планината, не забравяйте да използвате каска!

В рамките на велофест Пловдив 2010 обявяваме фотоконкурс на тема “Колелото и градът”.

 • Цел на конкурса – да се намерят снимките, които най-добре изразяват идеята, че велосипедът е естествена част от градската среда.
 • Критерии за оценка – 5-членно жури с представители на организаторите, спонсори и партньори ще селектира 5-те най-добри кадъра. Финалната оценка ще бъде направена в facebook страницата на събитието от самите потребители.

Моля изпращайте Вашите снимки на mail@velofest.bg или ги качвайте в facebook страницата на събитието.

Голямата награда е велосипед Sprint! Всичките финално селектирани предложения ще получат награди – аксесоари за велосипед и тениски на фестивала.

Предложения ще се приемат до 26 юни 2010 г., когато ще бъдат обявени финално селектираните предложения. Обявяването на печелившия кадър ще бъде на 30 юни 2010 г.

Повече за Велофест Пловдив четете тук.

Общо прочитания 3745 , 1 прочитания днес
 1. Хм… май нямам планове за тогава, може и да отида… 🙂

 2. Обиколката на Витоша е тогава 🙁

 3. Да де, ама на мен не ми се ходи на Обиколката.

 4. Много ми е мъчно,преди много малко време ни откраднаха колелетата .Моето беше Оскар ,много яко колело .ставаше и за по- трудни терени.И сега още неможем с мъжа ми да се съвземем.Не съм материалистка,но това ми е голяма слабост колоезденето.Хайде весело изкарване на похода.

 5. […] в събота велосипедисти от Пловдив ще направят голямо велошествие, с което ще покажат, че в Пловдив има колоездачи, които […]

 6. Програма

  26.06.2010

  09.00 – 10.00 – Планинско колоездене в градска среда по маркиран маршрут в Парк Отдих и Култура с клуб ‘Крива спица’. Начална точка – Братската могила, задължително условие – използване на каска.

  10.00 – 10.30 – Събиране на всички желаещи пред трибуните на Гребната база за началото на велошествието.
  10.30 – 11.15 – Велошествие от Гребната база до Цар Симеоновата градина / площад Централен с колоездачно дружество ‘Цар Симеон 1898’.
  11.00 – Откриване на еднодневна фотоизложба в artnewscafe.

  11.15 – 12.30 – Игри и награди в градската градина.Демонстрация на моносайкъл / каране на колело на 1 гума;
  19.00 – Презентация на проект за велопарк – клуб Крива спица – в artnewscafe.
  20.00 – BMX демонстрации – площад Съединение.

  http://www.velofest.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=55

Твоя коментар: