2013
06.20

Източник: 360 Екстремното списание

Да има по-малко автомобили и повече велосипеди вероятно е мечта за много колоездачи навсякъде. Bicycled е съвсем нов проект, който има за цел да се постигнат тези две цели по хитър начин, като се правят велосипеди от захвърлен автомобили. Тази концепция е толкова поетична, че не е изненадващо, че проектът е създаден от творческа агенция – Lola от Мадрид.

Както се вижда от видеото по-горе, определено няма недостиг на части от стари автомобили, за да бъдат изработвани уникални, функционални и красиви велосипеди. Металното тяло се използва за рамка на колелото, стоповете се превръщат в светлоотразители, дръжките на вратите стават поставки за седалки…определено има мат’риал.

Рециклираните велосипеди са един чудесен начин да се даде втори живот на старите автомобили, които иначе гният в автоморгите. Друг плюс е, че се намалява търсенето на материали за производство на нови колела. Освен практическата част, рециклираните велосипеди са уникални произведения на изкуството. Тези колела са по-близо до изкуството, отколкото до масовото производство на продукти и изглежда засега са печеливша комбинация.

Велосипедите все още не са в продажба, но можете да добавите името си в списъка на чакащите…подобно на родителите си, чакали в списъци за Трабант или Москвич. Друг вариант е, ако не ви се чака, да хванете стария Москвич на дядо ви и да спретнете ново арт-колело от него.

Общо прочитания 3133 , 1 прочитания днес