2012
06.23

Велоклуб „УСТРЕМ“ спечели финансиране за първия си самостоятелно разработен проект – „Велоразвитие 2012“.

Дейностите предвидени по проекта са:
• организиране на велошкола;
• обособяване на две трасета за обучение и тренировка по планинско колоездене;
• маркиране на маршрут за велотуризъм около Варна;
• планински велопоход за завършилите школата.


Основната цел на проекта е да насърчи младите варненци да се качат на велосипеди и да ги използват, като средство за транспорт, за осмисляне на свободното време и туризъм. Това ще се постигне, чрез предаване на необходимите умения и велокултура, а също и чрез създаване на среда за обучение, тренировка и практикуване.

Целта на обучението е да изгради в участниците пълни и качествени знания за ползване на велосипедите – безопасно придвижване, правилна употреба, техники на колоездене и поддръжка. В него ще могат да участват 30 младежи на възраст от 16 до 35 години, 5 от които в неравностойно положение, като за тях ще бъда осигурени велосипеди за занятията. Средствата по проекта са предоставени от Община Варна, Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ по програма „Младежки проекти“.

Участието във велошколата ще бъде безплатно. Заниманията ще бъдат предимно практически и ще се провеждат в неделите или след работно време. Срока за записване е до 1-ви Юли 2012 г., а изискванията са следните: възраст между 16 и 35 г., основни умения за каране, изправен велосипед, попълване и изпращане на анкетна карта.

Анкетна карта за записване:
http://dox.bg/files/dw?a=cfbaa2d20f

Учебен план:
http://ustrem-bg.com/news-action-view-nid-1.htm

Facebook събитие:
http://www.facebook.com/events/350931274978002/

За контакти, записване и повече информация:
veloclub@ustrem-bg.com и http://ustrem-bg.com

Общо прочитания 4529 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: