2010
06.25

Велополицаи300 полицаи от вътрешността на страната са командировани в Слънчев бряг, за да осигурят спокойствие на почиващите по време на летния сезон.

Най-натоварени изглеждат велополицаите, които навъртат средно по 40 километра на ден в преследване на нарушители. Тъй като голяма част от Слънчев бряг е пешеходна зона, полицаите на колела по-лесно и по-бързо се провират сред тълпите. “От велосипед трудно може да се избяга. При този трафик на хора, при това стълпотворение, просто няма как”, каза полицаят Илиян Терзиев.

Освен за джебчии и хулигани, полицаите следят за незаконна търговия, нарушаване на обществения ред…и загубени деца на разсеяни туристи. “Забравят ги някъде, изгубват ги за момент, то има поток от хора предимно през деня и в последствие вече не могат да ги намерят – на плажа, по алеите”, допълни полицай Николай Христов.

Иначе въпреки натоварените смени, се шегуват, че по време на дежурство поддържат и спортната си форма. “Не харчим гориво. Харчим калории, дето сме ги натрупали от зимата”, коментира полицай Войко Калоянов.

Цялата новина и видео вижте на btv.bg.

Общо прочитания 4404 , 1 прочитания днес
  1. mnogo dorba ideq za policaite hem dvijenie hem rabota poelzno s zaduljitelno i tiq v sf taka trqbva che sa mn murzlivi s tiq astrichki 🙂

Твоя коментар: