2010
02.22

ВелопаркингСдружение “Велоеволюция” стартира инициатива за отбелязване на велопаркингите в София на интерактивна карта. Целта е да се събере пълна база от данни, за всички велопаркинги в столицата. Данните ще се използват за бъдещи проекти за създаването на единна велосипедна карта.

Картата на велопаркингите може да видите на сайта ни. Ако установите пропуски, може да ги попълните във  форума. Може да  се включите в инициативата като изпращате снимки на велопаркинги в столицата и посочвате местоположението им. Благодарим на всички съмишленици, които ще се включат.

Общо прочитания 5792 , 1 прочитания днес
  1. Знаете ли какво ми се случи вчера! За да отида на работа до офиса на метростанция Обеля, трябваше да заключа колелото си в метростанция К.Величков, тъй като нямам право да пърувам с него в метрото. Касиерката не ми позволи, но все пак го заключих вътре, а не отвън, тъй като там ще ми го откраднат поради липсата на велопаркинг и видеонаблюдение. След края на работния ден, слизам на К.Величков да си взема колелото и друга касиерка и полицаят хукват да ме гонят! Наложило се да затворят метростанцията и да идват специалисти да ми проверяват гумите за експлозиви!!! Представяте ли си!!! Личната ми карта беше взета, записаха ме и получих устно предупреждение, при следващ случай ще ми бъде направен акт за 100 лв…! Тъпа неуредена държава – една тоалетна няма в метрото, аз велопаркинги с камери ще искам!!!

  2. За съжаление към момента неможем да се преборим с метрополитен да разреши превоза на велосипед в метрото. Писахме за това “С велосипед в метрото

  3. опитвам се да направя модели за велопаркинг – очаквам идеи и от вас – предварително благодаря

  4. Най-добре отвори една тема във форума или ела на някоя от седмичните ни срещи-за тях също има инфо във форума, защото за сега нямаме конкретно място, на което да се събираме. Каква ти е идеята по-кон
    крено?

  5. Здравейте казвам се Христиан Христов и съм управител на магазин за часовници в гр. София на Раковски 117. Искаме да поставим велопаркинг пред магазина ни. Свързах се с архитектката за район Оборище и тя ми каза че трябва да се подаде мотивационно писмо и схема как ще изглежда. Имате ли идея и информация, кой може да ни направи такава схема, която трябва да е съобразена с Наредба за преместваеми съоръжения. Благодаря!

Твоя коментар: