2013
11.19

p1110400-customНа 18 ноември 2013 г. представители на сдружение Велоеволюция, присъстваха на Съвет по безопасност на движението на децата в София при Столична община и успоредно с това станаха негови членове. По време на срещата бяха представени реализираните проекти през 2013 г., спомената бе възможността за кандидатстване по проекти през 2014 г. Цялостна информация за мисията и  дейностите на съвета можете да видите на страницата им: http://kids.sofia.bg/.

По време на сесията „Въпроси и отговори“, сдружението се изказа в полза на това, че освен кампании за повишаване осъзнатостта на децата за пътната безопасност и обучения на учители за прилагане на по-съвременни подходи при провеждане на обученията по безопасност в училищата, е важно инфраструктурата, която се проектира, да бъде достатъчно безопасна и сама по себе си да не води към опасни ситуации. Такава например е единия край на велосипедната алея по бул.“България“, която свършва в насрещното платно на натовареното кръстовище на бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Витоша“.

Другото предложение на сдружението бе да се включат активни ученически групи във възрастовата група 13-18 г. в Съвет по безопасност на движението на децата в София.  Те са една от целевите групи, за които съвета работи  и са сред най-уязвимите ползватели на градската инфраструктура.

Общо прочитания 2695 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: