2014
05.01

През настоящата година, в много големи градове в България, предстои да бъдат изградени велосипедни алеи. До момента забелявзваме, че вече изградената велосипедна инфраструктура не отговаря като качество и безопасност на реалните нужди на велосипедистите. Това компрометира усилията на общините, а средствата за изграждане на велосипедна инфраструктура не са вложени ефективно.

В тази връзка настояваме, да се обърне повече внимание на качественото проектиране на велосипедна инфраструктура и спазване на елементарни правила за безопасност, по отношение на включване на велосипедистите в трафика. Горещите точки във велосипедната инфраструктура са краищата на велосипедните алеи, натоварените кръстовища и по-малките пресечни улици.

Ключови критерии за качествена велосипена инфраструктура според “Велоеволюция” са:

  • безопасност;
  • непрекъснатост;
  • директност;
  • комфорт;

Към момента освен коментарите и становищата по конкретни проблеми, Велоеволюция полага усилия за разпространението на добрите практики, чрез провеждането на обучения. През изминалите години, екипът ни помогна още за:

Освен позицията на Велоеволюция изразена по-горе, в следващото видео може да видите различни гледни точки.

Общо прочитания 3076 , 1 прочитания днес
  1. Тия от Столична община са идиоти и със сигурност не са се качвали на велосипед. В Младост 4 боядисаха дупките и шахтите в края на платното, и смятат че са направили велоалея. В момента е изключително опасно да се минава по нея, тъй като си като хванат в капан между плътната редица паркирани автомобили и бордюра на тротоара.

Твоя коментар: