2010
03.22

Велоалея на доизтриванеВелоалеи на доизживяване – такава съдба е отредена на маршрутите, разчертани преди четири години в центъра на София с две ивици жълта боя, които криволичат покрай паркирали коли и спирки, завиват под прав ъгъл в стил “само за професионалисти”, отстъпват пред напора на билбордове и реклами тип касета. Тепърва ще стане ясно дали част от тях ще се припокрият с маршрутите за велосипедисти в новия устройствен план на столицата и кои времето ще отмие с поредния дъжд или сняг.

Цялата статия: www.dnevnik.bg

Общо прочитания 4248 , 1 прочитания днес
 1. Не мога да разбера, защо изобщо се очертават велоалеите по такъв смешен и безсмислен начин. Две ивици жълта боя, което след време я няма. Защо не се строят велоалеи, както ги правят на Запад? Т.е. да бъдат ясно разграничени спрямо другите съоръжения за движение. Но както се казва в една приказка: “Като пееш Пенке, ле, кой ли те слуша?”

 2. Тъй като всеки един от нас си е задавал всичките въпроси, сме проверили защо всяка една от алеите е направена по този “смешен” начин.

  Алеята обграждаща НДК е направена през 1998-9 година като тестово трасе, за да се види как ще се възприеме от хората. Лично мнение: явно още се тества, защото продължават да я премаркирват безумно.

  Алеята по бул. Евлоги Георгиев е направена с тротоарни плочни, защото в търга за изпълнение беше записана такава настилка и никой не обърна внимание на простестните писма за това.

  Алеята по бул. Витоша я има, за да се каже, че има велоалея по пешеходната ни улица.

  Алеята свързваща НДК и Руски паметник беше нарисувана предизборно за една нощ, в последствие се оказа, че само са маркирали трасето и в последствие отрекоха да са правили нещо и това да е велоалея.

  -=-=-=-=-

  Защо не се правят като на Запад ли … Сложен въпрос. От една страна финансите, от друга всичко останало (както всичко в България).

Твоя коментар: