2011
05.26

eko-bikeСветовната тенденция за развитие на електрическите коли роди идеята за еко придвижване и на 2 колела. Те ще се разпространят по-бързо от електромобилите и oт Scoot.bg казват, че 2011 година е определена за СТАРТ на електрическите велосипеди.

Приблизителната стойност на едно ЕКО колело е 990 лв., в сравнение с 60 000 лв. за една еко кола. Затова Scoot.bg се идентифицира с ЕКО велосипедите, които ще навлязат много по-бързо на българския пазар поради ниската си себестойност и изключително нисък разход от 20 стотинки за 100 км пробег.

Вариантите, в които се предлагат еко колелата, са с мотори с мощност 250w, 500w, 800w и 1000w, като за тези двигатели предлагаме и 2 варианта на батерии – ACID и LiPo4. Всичко това може да бъде събрано и тествано в специализираният ни сервиз, намиращ се на бул. “Черни Връх” 51А в София. Най-важното, което можете да получите за изграждането на вашия еко велосипед, е прецизна консултация с цел да изберете най – подходящия продукт за нуждите ви.

Пробегът на еко велосипеда на Scoot.bg е около 40 км с едно зареждане, което може да извършите на всяко място, снабдено с електричество, предвид малкия обем и тегло на колелото.

От гледна точка необходимостта от инфраструктура смятаме, че електрическият велосипед е превозно средство, което може да се ползва ежедневно – всеки ден срещаме велосипеди и скутери, които преминават между автомобилите и се нареждат отпред на светофарите. С мотото “Пръв в Задръстванията” спокойно бих сравнил ЕКО велосипеда със скутер, но не и като месечни разходи.

Предвид продължаващите протести заради високите цени на горивата смятаме, че ЕКО велосипедът е изключително удобно превозно средство за всеки практичен и разумен човек.

Както и да го гледате – все си е готино. Българско (е, не с български части, но сглобено тук), екологично чисто, маневрено и, не на последно място, добро за физиката (стига да не се глезите с “електриката” постоянно).

eko-bike1bosh-dsc05924

Източник: http://scoot.bg/

Общо прочитания 9393 , 1 прочитания днес
  1. А къде изчезна класиката от въртенето, независимо от стила и мястото на каране? Според мен се вече се изопачи понятието “карам колело”.