2012
09.25

roleri11121Пикник в парка, ролери под наем и велошествие за бургазлии тази седмица.

Пикник в парка, велошествие, масов маратон и редица други „зелени“ инициативи ни очакват през тази седмица в Бургас. За поредна година градът ни се присъединява към над 1000 европейски града и обявява седмицата 16-22 септември за „Седмица на мобилността“.

„В търсене на градски съкровища и легенди“ с велосипед ще могат да се включват жителите на Бургас на 22 септември – Европейския Ден без автомобили. Началото на велошествието е от 17.00 часа от площад „Тройката“. Същия ден ще има организиран веломаркет, на който всеки ще може да закупи или продаде колело, ролери и скейтбордове втора употреба или части за тях. В 18.00 часа до Пантеона ще гледаме демонстрационно шоу на байкъри, скейтъри и ролеристи, което по-късно ще премине в дискотека.

Улични артисти ще превземат пешеходните зони в центъра на 21 септември от 18:00 часа. Открит международен форум по въпросите на мобилността ще се проведе същия ден от 15.00 часа в Общината. През цялата седмица до Пантеона ще бъде позициониран изрисуван с графити автобус, в който ще бъде подредена изложба, представяща историята и любопитни факти от градския транспорт на Бургас.

В зелените площи до Пантеона ще бъдат поставени релакс-шатри с осигурен безжичен интернет в тях. Пак там, всеки, който желае, ще може да вземе ролери под наем на символична цена от 2 лева, за която ще получи и урок по каране. За Седмицата на мобилността „Бургасбус“ ще предложи на жителите на града промоционална карта за пътуване в градския транспорт на цена от 5 лева за 5 дни за 1 линия. Общинският превозвач ще осигури и безплатен превоз за хора с ограничена мобилност до събитията, включени в програмата.

Тази година Община Бургас обявява и конкурс за фоторепортаж на събитие от Европейската седмица на мобилността, запечатващ най-доброто от програмата от 16 до 22 септември. Снимките трябва да бъдат изпратени по е-мейл на media@burgas.bg не по-късно от 23.09.2012 г. Наградата за автора на най-интересната снимка е велосипед.

Събитията, включени в програмата, са финансирани по проект „Привлекателен градски обществен транспорт за достъпни градове“, финансиран по ОП за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа“ 2007-2013. Ето и пълната програма на “Седмицата на мобилността”

Източник: poligraff.net

Общо прочитания 3159 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: