2010
06.09

На 19 юни Боровец ще даде официален старт на летния сезон и ще посрещне любителите на планината със специално обозначени трасета за планинско колоездене и много нови забавления сред природата.

Новият Borovets Mountain Bike Park разполага с обозначeни и маркирани над 20 км трасета с различни нива на трудност. Обозначените в зелено маршрути дават възможност на хора без особена подготовка да получат максимум удоволствие от престоя си в планината. Те са подходящи и за деца от всички възрасти, като единственото условие е да бъдат придружавани от възрастен и разбира се… да карат колело с каска. Сините маршрути са предназначени за напреднали и притежават естествени препятствия, които вдигат адреналина и усъвършенстват уменията на колездачите. Червените трасета са трудни маршрути, които съчетават множество препятствия и стръмни склонове.


Вижте повече на: www.borovetsbikepark.com

Гордостта на парка е трасето за дисциплината “даунхил”. То е с дължина 2200 метра, 440 метра денивeлация и е oборудвано с множество съоръжения за максимално силно усещане. Маршрутът е подходящ само за професионалисти, снабдени с нужната екипировка. Множеството виражи, скокове, “степдaуни”, мостчета и разбира се убийствен наклон превръщат трасето в магнит за всички тези, които търсят силните усещания на екстремните спортове. Трасетата за планинско колоездене на територията на Borovets Mountain Bike Park притежават още едно предимство – перфектното съчетание от уникална природа и изключително подходящ терен за колоездене. Боровец се намира на едва 70 км от София, което автоматично го превръща в предпочитана дестинация на столичани за спорт и отдих в планината.

За нуждите на Borovets Mountain Bike Park през целия сезон ще работи бързата въжена линия Ситняково Експрес, която ще ви качи за по-малко от 5 минути до старта на вашия незабравим ден в планината. Тази година за първи път ще се продават и дневни карти на цена от 20 лева за всички гости на Borovets Mountain Bike Park.

Официалното откриване на летен сезон 2010 в Боровец, както и откриването на Боровец Маунтийн байк парк ще бъде на 19 юни. Ще има музика, състезания, демонстрации, изненади и много, много настроение.

За допълнителна информация и въпроси: info@borovetsbikepark.com

Общо прочитания 3786 , 2 прочитания днес
  1. Ще го посетя, даже може и да покарам по пътеките за аматьори. 🙂

Твоя коментар: